Välkommen till Carl Stahl AB

- 140 år av erfarenheter


Carl Stahl
är ett väl etablerat företag och är ledande i Europa som leverantör av lyftredskap och produkter för materialhantering. Vi etablerade oss i Sverige 2005 och vår målsättning är att bli en ledande leverantör även här.

Vår affärsidé är att leverera kompletta lösningar inom områdena lyftredskap, materialhantering och fallskydd samt ta ansvar för hela värdekedjan inklusive utbildning och eftermarknad.

Carl Stahl har som första prioritering nöjda kunder. Därför är Carl Stahl processorienterat - vi anpassar oss ständigt till förändrade marknadskrav. 

Vi uppfyller också vår skyldighet gentemot vår miljö och genomför ständigt åtgärder för att bevara resurser och minimera miljöpåverkan.

 

 


Inspektion & kontroll av lyftredskap

När kontrollerade ni era lyftredskap senast?

Vi hjälper er att få koll på er lyftutrustning!


 

Hadef ersätter Nitchi

Carl Stahl Sverige har länge marknadsfört det japanska märket Nitchi som sitt premiummärke inom manuella lyftblock som spaklyftblock och snabblyftblock. Nitchi har lagt ned sin verksamhet och finns ej längre kvar som företag eller varumärke sedan 30 juni 2023. Beslutet kom plötsligt och utan närmare förklaringar från Nitchi.

Vi lagerhåller vissa block och reservdelar fortfarande men dessa kommer fasas ut.

Carl Stahl ersätter Nitchi med det tyska företaget HADEF.

HADEF och Carl Stahl har en lång affärshistorik tillsammans och vi har sålt deras produkter över hela världen. Carl Stahl ställer höga krav för att en produkt ska klassas som premium inom Carl Stahl Gruppen. Med HADEF breddar vi premiumprogrammet där vi nu kan erbjuda marknadens säkraste lyftblock med unika säkerhetsfunktioner inkl. överlastskydd mm. 

Hadef spaklyftblock CLLM och CLLH hittar du här!

Hadef Snabblyftblock CLCB hittar du här!